Wij zijn Olaf en Floor Buteijn, verantwoordelijk voor het kinderwerk van 4 t/m 12 jaar binnen onze gemeente. Samen met een hele groep van mensen geven wij de kinderen in de basisschoolleeftijd een passende vorm van Bijbelonderwijs. Dit noemen wij ‘kinderdienst’.

Iedere dienst gaan de kinderen op een gegeven moment naar hun eigen kinderdienst. Daar hebben wij een moment van lofprijs en aanbidding samen met de kinderen. Vervolgens gaan de kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, naar de kleuters (groep 1/2), middenbouw (groep 3/4/5) of bovenbouw (groep 6/7/8). Daar wordt een bijbelverhaal op een voor de kinderen begrijpelijke manier uitgelegd en wordt het verhaal uitgewerkt in bijvoorbeeld een werkje, puzzel of in spelvorm. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning en onderlinge interactie ook naar aanleiding van het vertelde verhaal.

Vanuit de Bijbel wordt ons in Deuteronomium duidelijk gemaakt dat we het Woord onze kinderen moeten inprenten, leren door erover te spreken en eigenlijk bij alles wat we doen het Woord laten zien (6:7 en 11:19). Dit is, in eerste instantie, de taak van u en mij als ouder maar ook van ons als kinderwerkers.

Onze missie:

  • Laat de kinderen tot Mij komen en verhinder ze niet (Mat 19:14/Mar 10:14/ Luc 18:16)

Onze doelstelling:

  • De kinderruimte is een ruimte waar een kind zich veilig mag voelen. Hij/ zij is gemaakt zoals God dat wil om zijn goede werken te doen (Efe 2:10)
  • Ieder kind bekend maken met wat God voor ons heeft gedaan (Joh 3:16)
  • Dat de kinderen de Bijbel uitgelegd krijgen op een manier waar zij hun verdere leven op kunnen bouwen (Luc 6:48)
  • Kinderen leren te bidden; contact maken tot God door de Heer Jezus, in een groep maar ook alleen (Mat 6:6)