In principe elke even week is er Jeugd, te beginnen direct na de dienst van 13:00 tot ongeveer 15:30. Welkom in de Spiegelzaal.

Wij zijn Bram en Mariëlle Jacobse. Wij mogen samen met Arie en Esmeralda Varkevisser de jeugdgroep leiden.

Bram en ik zijn sinds 1992 getrouwd en de ouders van 5 kinderen ( zowel biologisch, als via adoptie als pleeg). Onze jongens hebben alle ADHD/ ADD, dit heeft ons toen we nog redelijk jong waren al veel geleerd en ons flexibel gemaakt. Toen de jongens nog jong waren hebben we ook hulp bij de opvoeding gehad. Dit deed ons beseffen dat opvoeden niet altijd makkelijk is. Toen de kinderen ouder (puber) werden brak er weer een andere tijd aan. Een leuke, uitdagende en soms ook erg moeilijke tijd. Ondertussen zijn er al weer 2 kinderen het huis uit en wordt het langzaam aan wat rustiger in huis. Ongeveer 10 jaar geleden is Bram begonnen met jongerenwerk. Een aantal jaren later, werd ik aangestoken door zijn enthousiasme en ben ik meegaan doen. We vinden het allebei heerlijk om met jongeren op te trekken, leuke dingen met ze te doen en met ze te praten en ze te leren over onze God. Bram heeft o.a.. doordat hij het jongerenwerk zo geweldig vond een carrière switch gemaakt van ondernemer naar leraar en is naast zijn baan momenteel bezig met zijn bevoegdheid 2de graads. Mariëlle werkt ongeveer 20 uur in de week als apothekers assistente in een instellingszorg apotheek. Verder zijn we ook al een aantal jaren betrokken bij de nazorg in de tiener tent van/op Opwekking.

Wij doen jongerenwerk omdat we weten hoe belangrijk het is om jongeren een plek te geven waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze ( soms) dingen kunnen bespreken die ze thuis liever niet bespreken, waar ze hun twijfels en onzekerheden kunnen ventileren, waar we samen kunnen lachen en huilen, waar we serieus zijn en indien nodig problemen kunnen proberen op te lossen,

Ons doel is dan ook een veilige, warme plek creëren voor de jeugd. Als we dat hebben geloven we dat de rest vanzelf komt.

Onze visie is eigenlijk redelijk simpel

  • De jongeren aan elkaar binden door middel van vriendschap
  • Met ze op zoek gaan naar wat de Heer zegt in zijn woord
  • Die veilige plek creëren.

We komen in principe elke even week na de dienst van 13 uur tot ongeveer 15/16 uur bij elkaar in de spiegelzaal. We eten eerst samen en daarna hebben we een zo interactief mogelijke studie. Verder willen we dit jaar nog op kamp en gaan we naar de EO jongeren dag op 25 mei en wie weet wat we nog meer bedenken…….