Je bent jong en je wilt wat? Te gek! In de bijbel vind je heel veel jonge mensen die door God geroepen en gebruikt werden.

De Tieners (12 t/m15 jaar): Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

Iedereen is jong geweest of is jong, heeft herinneringen aan zijn jeugd of is die herinnering nu aan het maken. Of het nu goed was of slecht, of het van een leien dakje ging of dat de weg bochtig en kuilig was, iedereen gaat diezelfde weg: van kind naar tiener, jeugd, jong volwassen en volwassen. Iedere fase in je leven is belangrijk en kun je niet overslaan. De groep waar wij (tienerteam) ons op richten zijn jongeren (globaal) tussen de 12 en 16 jaar. Juist deze groep heeft onze harten gestolen en wij willen investeren in deze mooie groep met de leeftijd die overal een beetje tussenin zit. Je mag ze niet meer behandelen als kinderen J, maar ook niet de verantwoording geven van volwassen. Ze maken een metamorfose mee in geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Denk aan het verpoppen van een rups: het afscheid nemen van het kind zijn en de fase voor het uitvliegen is een super kwetsbare fase. Je kunt geen kant op als pop. Als rupsje had je nog enige bewegingsvrijheid, maar met het verlaten van  de veilige basisschool kom je in een andere wereld, een wereld die overspoeld wordt door veel (heel veel) informatie die genadeloos binnenkomt via school, internet, sociale media, vrienden, kerk en je ouders. Niet alles is slecht, zeker niet, maar er zijn “nieuwe verleidingen” die ik als kind niet zo heftig aan de lijve hebt ondervonden als onze jongeren van nu. Denk aan internet pesten, uren lang gamen, gewelddadige of spannende filmpjes die met een simpele klik je huis en niet te vergeten je geest binnenkomen. Wat kunnen wij als ouders, kerk en tienerleiders hier aan doen,……. Nou in ieder geval niet van een afstandje kijken of het fout gaat of niet. Nee wij als tienerteam willen ten eerste het leven voorleven als voorbeeld, daarnaast de tieners overspoelen met Gods liefde, er voor hen zijn, voor hen bidden, samenkomen om in hun taal over God te spreken, samen leuke uitjes organiseren en als gemeente om hen heen staan en beschermen tegen de gore, gemene, verwondende pijlen van de tegenstander.

Elke dag is een uitdaging, het heeft niks met geluk te maken of een tiener goed door zijn jeugd heen komt of niet, het heeft te maken met de vasthoudendheid van de ouders en de gemeente, bidden, praten, er bij laten horen, accepteren, omarmen en loslaten, God vertrouwen, zorgen dat ze altijd 1x meer opstaan dan dat ze vallen. We hebben momenteel een prachtige groep, die langzaamaan groeit en waar we als gemeente trots op mogen zijn.

De tienergroep komt op de zondagochtend samen, we beginnen om 10.30 uur in de grote zaal met de lofprijzing en na een aankondiging op de beamer gaan we naar onze eigen zaal waar we verder een feestje bouwen. Het is altijd tieners in de oneven weken.